4 Фешън хака, които може да приложите още сега. БЕЗ ШОПИНГ.

Всеки търси как да улесни ежедневното избиране на дрехи. Знаеш ли колко време прекарваме в това през живота ни? 287 дни. Почти една година от живота ти са прекарани в размишления пред гардероба.

Тези резултати идват от проучване, организирано от Matalan, който анкетира близо 2500 жени (16-60).
Според главните експерти на проучването жените прекарват средно 16 минути всяка делнична сутрин, за да решат какво да облекат и около 14 минути в събота или неделя сутрин. Имаме си едни такива дрехи „за еди си какъв“ момент, или „това мога да го нося само с едно нещо“ и ограничаваме избора си. Представям ти няколко хака, които да ти помогнат да оползотвориш всяка изоставена дреха отзад в гардероба.
 
  1. Съживете стария си деним
Започвайки с един от най-лесните варианти, боядисването на твоите дънки може незабавно да добави живот към тях. Вземи дънките си и постави вестник отвътре, за да се предотврати проникването на цветовете и развалянето на другата страна. Сега вземи шаблон и започни да очертаваш дизайна върху дънките с помощта на светъл молив и след това попълни цветовете с подходяща боя.
(Преди време имах голяма мания по рисуване върху дрехи, които все още дори се носят :) Сещам се, че купувах боичките от Слънчоглед, погледни там, има разнообразие.)
 
  1. Възползвайте се от по-добрата половина
Ако гардеробът ти е пълен с рокли, които биха били страхотни само ако имат различни ръкави, можеш да опиташ да ги промениш, като използваш половината, която харесваш. Някои често съчетават две дрехи, зашивайки горната част на една рокля към полата на друга например. Още по-проста версия на този моден трик е да направите пола или топ, като отрежете на две части рокля.
 
  1. Заяждащи ципове
Прост трик: оцвети ципа с молив. Графитът в него освобождава затягащия цип, така че твоите панталони и яке да могат да се отварят и затварят отново гладко.

 
  1. Изглади го
Както по-мързеливите любители на модата сред нас разбират, изборът ни на облекло често се ограничава до всичко, което не изисква гладене. „Изглади“ якичката или ръбчето на дрехата с твоята преса за коса.