Липсва ви летният блясък? Ето как да възстановите косата си тази зима

Зимата е тежка за косата (и често води до сухи, увредени кичури). Независимо от вашия тип или структура на косата, има няколко универсални истини в грижата за косата.

Хидратацията е ключът към всичко: блестяща кожа, здраво тяло и блестяща, здрава коса. Въпреки че увеличаването на приема на вода през зимата и приемането на витамини за коса могат да помогнат много, някои от най-добрите съвети за грижа за косата през зимата препоръчват само няколко актуални промени. Инвестирането в добър шампоан и балсам, масло за коса и хидратираща маска за коса може да е всичко, което е необходимо, за да се противодейства на сухотата през зимата.

Най-добрите и най-лошите съставки за грижа за косата през зимата

Вашите шампоани може да ви саботират. Ако не използвате правилните съставки, ще станете жертва на лош случай на "сухи зимни проблеми".
 

• Натурални масла като слънчогледово, шипково, сладко бадемово масло и масло от семена на киви за добавяне на влага.

• Овлажнители, съставки, които извличат влагата от въздуха, за да повишат хидратацията.

И независимо от сезона, също така предлагаме да се избягват:

• Всички продукти с алкохол, които допълнително изсушават косата.

•Съставки като парабени, сулфати, фталати, пантенол и синтетични аромати.

Съвети за грижа за косата през зимата: Всичко започва със скалпа

• Пазете косата си защитена винаги, когато излизате навън, с шапка, качулка или шал.

• У дома, когато се къпете ползвайте не гореща вода. Горещата вода може да лиши скалпа ви от естествени масла, които са от съществено значение за здравето на му.

• Опитайте се да намалите броя пъти, които миете косата си всяка седмица. Дори само един път по-малко на седмица може да ви помогне да запазите част от естествената мазнина в косата си, за да подпомогнете влагата.

• Включете масло за скалпа във вашата рутина, което е формулирано с антиоксиданти, керамиди и естествени екстракти за стимулиране на космените фоликули за появата на по-дебела, плътна коса, успокоява скалпа и предпазва косата от накъсване.