За джентълмени - Стилни хакове


За да избегнете застой в стила си, има няколко неща, които трябва да имате предвид, за да запазите нещата свежи. Имайки това предвид, позволете да ви преведа през стилните хакове, които всеки съвременен мъж трябва да знае, и защо те могат да помогнат да поддържате гардероба си.
 

За колана

Често срещано погрешно схващане е, че да си стилен означава да добавяш още и още към облеклото. В действителност е точно обратното. Премахването на елементи от облекло може да направи нещата да изглеждат по-неформални. Примерен случай: коланът. Докато можете да сте сигурни, че панталонът ви няма да падне (и не трябва, ако ви пасва правилно), премахването на колана от уравнението може да добави излъчване на "безгрижие" към вашия външен вид. Запомнете: по-малкото е повече.


Усъвършенствайте навиването на ръкава си

Навиването на ръкавите на ризата ви няколко пъти е лесен начин да направите облеклото моментално да изглежда "по-спокойно". Но ако се увлечете, можете да отидете твърде далеч в обратната посока и да изглеждате така, сякаш току-що сте приключили с миенето на чиниите... Правете го правилно всеки път, като никога не отивайте по-високо от две навивания. Това ще бъде - краищата на ръкавите ви някъде между лакътя и китката. С други думи, точно там, където трябва да бъдат, ако търсите „готин човек“, за разлика от „мияч на кухненски съдове“.laugh
 

ПОЛЕЗЕН ХАК!  Поправете „Раменни-те уши“


Ако някога сте правили грешката да закачите плетените си дрехи в гардероба преди, ще разберете какво имаме предвид, когато казваме „уши на раменете“. За незапознатите, това са зоните на раменете, където тежестта на висящата дреха натоварва раменете, където те докосват закачалката. Достатъчно е да се каже, че не изглежда толкова страхотно, когато носите споменатата дреха. Но лесно решение: просто облечете дрехата, нанесете малко количество вода върху областта и я масажирайте с пръст, докато легне гладко. След това просто го оставете да изсъхне на въздух и нещата трябва да се върнат към нормалното.

 

Комбинации

Добра практика е да се уверите, че поне два артикула съвпадат. Например, ако носите часовник с черна кожена каишка, обувките ви също трябва да са от черна кожа. Или, ако коланът ви е кафяв, уверете се, че обувките ви са в подобен нюанс.

Само не забравяйте никога да не съчетавате всички: колан, каишка за часовник и обувки. Винаги трябва да се стремите към две от три.